Disparita regiónov - rozdiely objemu priamych zahraničných investícií - Víghová, Margaréta
Štrukturálne fondy EÚ na podporu regionálnej politiky. Až jedna tretina rozpočtu EÚ smeruje na vyrovnanie rozdielov medzi regiónmi. Regionálny rozvoj na Slovensku prechádza obdobím zásadných zmien. V snahe dostihnúť okolité asociované krajiny na ceste do EÚ musí SR v oveľa kratšom čase zvládnuť to, na čom napr. Maďarsko, Česko, Poľsko, Slovinsko pracujú už viac ako dva roky.