Vývoj malého a stredného podnikania v troch prihraničných regiónoch - Strážovská, Helena
Hodnotenie vývoja malého a stredného podnikania. Poukázanie na celoslovenské problémy, ktoré sa riešia veľmi pomaly a pôsobia ako brzdiace faktory. K špecifikám na južnom Slovensku patrí nedostatočná technologická vybavenosť a pomerne náročné úverové podmienky. Smer, ktorým sa malé a stredné podnikanie na juhu Slovenska uberá je orientovaný na Maďarskú a Českú republiku.