Systémové predpoklady lepšieho využitia prínosov vnútorného trhu pre slovenské podnikateľské subjekty - Šaková, Beáta
Pohľad na mieru úspechu voľného pohybu tovarov, služieb, osôb a kapitálu. Najviac rozvinutý je voľný pohyb kapitálu a tovarovov, do určitej miery voľný pohyb osôb a napokon veľké zaostávanie sa prejavuje v oblasti voľného pohybu služieb. Stratégia Európskej komisie (Stratégia vnútorného trhu na obdobie rokov 2003-2006) orientovaná na oblasti, kde integrácia vnútorného trhu zaostáva (oblasť služieb). Predpoklady využitia prínosov vnútorného trhu. Prebratie európskej legislatívy do slovenského právneho poriadku. Pozícia jednotlivých krajín EÚ v implementácii smerníc pre oblasť vnútorného trhu.