Parlamentné voľby v Egypte hlasovanie v réžii Mubarakovej vládnucej strany - Kubíková, Nataša
Posilňovanie vplyvu umiernených islamistických hnutí v krajinách širšieho Blízkeho východu. Výsledky posledných parlamentných volieb v Egypte, v ktorých napriek väčšinovému zisku poslaneckých kresiel pre vládnucu Národnú demokratickú stranu si svoje politické miesto výrazne posilnilo opozičné hnutie Moslimského bratstva. Atmosféra volieb. Volebný slogan Moslimského bratstva: "Spolu za reformu". Aký bude vzťah islamského náboženstva a občianskeho štátu.