Koncepcia vodohospodárskej politiky SR do roku 2015 - Krechňák, Ladislav
Koncepcia vodohospodárskej politiky do roku 2015 nadväzuje na predchádzajúcu koncepciu spracovanú v roku 2001. Základné dokumenty, z ktorých vodohospodárska politika vychádza. Štátna vodohospodárska politika je zameraná na ochranu a hospodárenie s vodou. Voda ako súčasť trvalo udržateľného rozvoja. Vodohospodárska politika musí úzko nadväzovať na iné odvetvia NH a pri jej realizácii je nevyhnutné spolupracovať s orgánmi štátnej správy, miestnych samospráv, občianskymi združeniami a mimovládnymi organizáciami. Realizačné nástroje vodohospodárskej politiky. Smerovanie výskumu a vývoja vo vodnom hospodárstve.