Comparison of elasticity of taxes in some new EU member countries - Hamerníková, Bojka
Podľa keynesiánskej teórie, niektoré z daní by mali byť elastické, aby slúžili ako nástroj modelovania vývoja HDP prostredníctvom regulovania agregátneho dopytu. Cieľom článku je porovnanie koeficientu elasticity daňových výnosov v troch štátoch Európskej únie - Česko, Slovensko a Poľsko. Je použitá metóda regresie s log_log funkciou, ktorá je aplikovaná pri skúmaní závislosti medzi daňovými výnosmi a HDP.