Španielsko a Portugalsko otvárajú pracovné trhy - Pressburg, Adrian Peter
Nové pracovné príležitosti pre Slovákov v krajinách Pyrenejského polostrova. Pracovné možnosti v turistickom ruchu. Jazyková bariéra. Konkurencia migrantov z Afriky a Latinskej Ameriky. Pracovné príležitosti v zdravotníctve a v oblasti informačných technológií.