Zákon o správe a vymáhaní súdnych pohľadávok s komentárom - Horváth, Edmund
Zákon č. 65/2001 Z.z. o správe a vymáhaní súdnych pohľadávok v znení zákona č. 608/2004 Z.z. a zákona č. 341/2005 Z.z. V rámci rozhodovacej a inej činnosti súdov vzniká poplatková povinnosť zaplatiť súdne poplatky, trovy trestného konania, pokuty, svedočné, znalečné a iné náklady súdneho konania - súdne pohľadávky.