Harmonizace právní úpravy v oblasti podnikání - Švarc, Zbyněk
Globalizácia ekonomických procesov sa zákonite premieta i do oblasti právnych a ekonomických vzťahov na úrovni štátov a medzinárodných organizácií i na úrovni podnikateľských subjektov. Vedie k nutnosti prekonávať rozdielnosť právnych úprav, ktoré sú výrazom štátnej suverenity. K prekonávaniu rozdielov vedie harmonizácia a unifikácia právnych noriem.