Vývoj turizmu v procesoch ekonomických reforiem a globalizácie - Weiss, Pavol
Globalizácia a ekonomické reformy ako súčasne prebiehajúce procesy. Procesy globalizácie a ekonomických reforiem sú pre slovenský turizmus prostredím, ktorý nemôže výrazne ovplyvniť. Súčasne je aj novým priestorom s celým radom možností a aj niektorých ohrození. Reakcia turizmu ako odvetvia a všetkých jeho zúčastnených subjektov preto musí smerovať k využívaniu potenciálnych šancí a čeleniu možných ohrození. Prezentované údaje hovoria o pozvoľnom raste výkonov turizmu, viaceré signály naznačujú postupnú akumuláciou pozitívnych zmien, ktoré by sa v blízkej budúcnosti mali prejaviť aj v dynamickejšom raste výkonov a efektov turizmu.