DPH a nariadenie Rady (ES) č. 1777/2005
Rada Európskej únie prijala Nariadenie Rady (ES) č. 1777/2005 zo 17. októbra 2005 o vykonávacích opatreniach smernice 77/388/EHS o spoločnom systéme dane z pridanej hodnoty (šiesta smernica). Prijatie spoločných vykonávacích ustanovení smernice má zabezpečiť, aby uplatňovanie systému DPH viac vyhovovalo cieľu vnútorného trhu.