Zákon č. 108/2000 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji zo 16. marca 2000 v znení zákona č. 266/2005 Z.z. a zákona č. 118/2006 Z.z.
Tento zákon upravuje ochranu spotrebiteľa pri podomovom predaji tovaru alebo pri poskytovaní služieb a pri zásielkovom predaji tovaru alebo pri poskytovaní služieb, ak tovar alebo vecné plnenia a výkony z poskytnutej služby kupuje fyzická osoba a tie jej neslúžia na výkon zamestnania, povolania alebo podnikania. Podomový predaj, zasielkový predaj. Zoznam preberaných právnych aktov EÚ.