Od Európskej politiky susedstva k novej Ostpolitik. Potenciálny vplyv nemeckej politiky - Kempe, Iris
Pohľad na potenciálny vplyv nemeckej zahraničnej politiky voči východnej Európe. Vzťahy Nemecka s krajinami východnej Európy. Nová nemecká vláda a jej vplyv na východnú politiku. Ukrajina ako značka k Európskej politike susedstva . Prístup Russia first. Budúca trajektória nemeckej východnej politiky. Formovanie štruktúr prekrývajúceho sa integračného priestoru.