Účtovníctvo v Slovenskej republike po vstupe do Európskej únie - Šlosárová, Anna
Harmonizácia účtovníctva SR s právom Európskej únie. V rámci krajín EÚ je účtovníctvo upravované smernicami Európskeho parlamentu a Rady Európskej únie. Uplatňovanie mezinárodných účtovných štandardov -IAS, a medzinárodných štandardov finančného výkazníctva -IFRS. Právna úprava účtovníctva SR. V procese harmonizácie účtovníctva zohrávajú významnú úlohu aj americké všeobecne uznávané účtovné zásady - US GAAP.