Zákon rešpektovaný aj bez postihov - Čupíková, Zdena
Ťažba nerastov, väčšina priemyselnej a poľnohospodárskej výroby majú negatívne dopady na životné prostredie. Zákon č. 24/2005 o posudzovaní vplyvov na životné prostredie prijatý parlamentom. Zákon bez represie, ale prísne presadzuje zachovanie environmentálnej kvality Slovenska. Zákon sa nevzťahuje na strategické dokumenty, ktorých jediným cieľom je obrana, civilná ochrana, finančné alebo rozpočtové plány a programy. Rozloženie kompetencií. Pružnejšie vybavovanie. Zmena pravidiel.