Investiční rozhodování při změně technologie - Jemala, Marek
Inovácia technológie ako jeden z najdôležitejších úloh manažmentu, pretože ovplyvňuje výrobu a ekonomické výsledky podniku. Postup a pravidlá investičného rozhodovania:1. Definovanie problému starej technológie 2. Definovanie cieľov investície 3. Definovanie kritérií pre hodnotenie variant 4. Identifikovanie rozsahu technologických možností 5. Hodnotenie a výber najlepšej varianty 6. Prezentovanie získaných výsledkov a súhlas vedenia 7. Implementácia, monitoring a hodnotenie novej technológie