Proces scivilňovania služieb - zavádzanie outsourcingu v rezorte Ministerstva obrany SR - Jirásková, Soňa
Možnosti využívania outsourcingu ako ekonomického nástroja riadenia a procesu scivilňovania služieb v rezorte obrany. Outsourcing zabezpečuje efektívnejšie využívanie zdrojov nielen v podnikateľských subjektoch, ale v poslednej dobe aj vo verejnom sektore. Tento nástroj umožňuje organizácii „odsunúť“ komplementárne činnosti mimo nej za účelom aktivácie vlastných zdrojov pre zabezpečenie hlavnej činnosti. Outsourcing je nástrojom zmeny organizačnej štruktúry, nástrojom na efektívnejšie využívanie zdrojov, nástrojom na zníženie rizík, nástrojom na lepšie plnenie hlavnej činnosti a znamená v podstate pokračujúcu deľbu práce. Uplatňovanie outsourcingu vo verejnom sektore predstavuje spoluprácu verejného a súkromného sektora pri zaisťovaní všeobecne prospešných služieb.