Logistics infrastructure as factor of regional development. Case of Euroregion Nisa - Witkowski, Jaroslaw
Vedecká spolupráca v Euroregióne Nisa v oblasti spoločného výskumu týkajúceho sa logistickej infraštruktúry. Zameranie na druhy logistických centier a na ich potenciálnu rolu v regionálnom rozvoji. Hlavné smery vývoja logistickej infraštruktúry v euroregióne. Prezentácia obsahu výskumu, ktorý by mal overiť životaschopnosť takéhoto centra v euroregióne. Pod pojmom integrované logistické centrum sa rozumie uhol umiestnený v priesečníku rôznych druhov dopravy v ktorom sa vykonávajú všetky logistické aktivity spojené s národným i medzinárodným tranzitom, založené na komerčnej báze a prevádzkované rôznymi operátormi.