Obchod s emisiami a možnosti jeho využitia slovenskými podnikmi - Ďuriš, Tomáš
Globálne problémy ľudstva - problematika znečisťovania životného prostredia. Globálne otepľovanie, skleníkový efekt. Rámcový dohovor OSN o klimatickej zmene - medzinárodný právny nástroj na riešenie týchto problémov. Obchodovanie s emisiami/s emisnými kvótami. Využitie medzinárodného obchodovania s emisiami môže prispieť k prílevu financií zo zahraničia a k prenikaniu nových technológií do nášho priemyslu. Situácia na Slovensku.