Knowledge based higher education - Havlíček, Jaroslav
Vzdelávanie založené na informáciách využíva psychológiu, filozofiu vzdelávania, didaktiku a metodiku. Znalostne orientované vzdelávanie zahrňuje rad ďalších oblastí, ako napr. znalostný manažment, teóriu systémov, umelú inteligenciu, teóriu hodnoty. Dáta, informácie a vedomosti vo vzťahu k systému vzdelávania. Životný cyklus znalostí vo vzdelávacom systéme.