Hurikány - metla i činitel rozvoje světového pojišťovnictví a zajištění - Škorpil, Michal
Pripravenosť poisťovní a zaisťovní na krytie škôd z tropických búrok. Sledovanie vývoja meteorologickej situácie v rizikových oblastiach. Vyspelé a ekonomicky bohaté regióny najviac postihnuté hurikánmi. Pomoc americkej vlády z Národného povodňového poistného programu. Nárast poistných a zaistných sadzieb u krytí katastrofických rizík v dôsledku škôd pôsobených tropickými búrkami v USA a Strednej Amerike.