K možnostem rozvoje soukromého zdravotního pojištění v České republice
Myšlienka viaczdrojového financovania českej zdravotnej starostlivosti. Podiel verejných výdavkov na financovaní zdravotníctva v Českej republike v porovnaní s inými krajinami OECD. Využívanie súkromného zdravotného poistenia v krajinách OECD. Základné formy realizácie súkromného zdravotného poistenia: plné poistenie, doplnkové a dodatočné poistenie. Pripravenosť členských poisťovní Českej asociácie poisťovní na vstup do systému.