Mergers and acquisitions in the region "East of the Danube" - Pürstinger, Gerhard
Regionálna expanzia prostredníctvom akvizícií za účelom ďalšieho rastu vedúcich korporácií v strednej Európe. V ostatných rokoch začali oblasti fúzií a akvizícií dominovať lokálne firmy rozširujúce sa mimo hranice svojej krajiny alebo zahraničné firmy upevňujúce svoje lokálne pozície vzhľadom na silnejúcu konkurenciu, tak ako sa končí privatizácia. Ročný rebríček najväčších transakcií ukazuje, ako firmy so silnou prítomnosťou na lokálnom trhu ako v energetike, tak i v oblasti financií sa stávajú významnými hráčmi na regionálnej úrovni. Článok ukazuje praktické dôvody týchto expanzných trendov.