Kľukatá cesta k jednotným platbám v Európe - Kláseková, Martina
Jednotný platobný priestor - SEPA (Single Euro Payments Area) by mal v eurozóne fungovať od začiatku roku 2008. Kompletne dobudovaný má byť v roku 2010. Na systém by mali byť napojené všetky krajiny prijímajúce euro. Snaha o zjednotenie platieb v Európe. Úloha bánk v jednotnom platobnom priestore. Tri rezolúcie o schémach v oblasti zjednotenia inkasa, kreditných transferov a platobných kariet.