Vplyv chudoby na edukáciu rómskych žiakov v regióne Spiš - Klein, Vladimír
Informácia o prieskume stavu počtu detí materských škôl a žiakov základných škôl pochádzajúcich z rodín, ktoré sú v hmotnej núdzi v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica. Najväčšou časťou chudobného obyvateľstva sú práve Rómovia. Odporúčania pre prax, ktoré by mohli túto situáciu zlepšiť.