Lingvistická pluralita v Európskej únii - Bezaňuková, Danica
Jazyk ako súčasť dedičstva každého národa, prostredníctvom ktorého vyjadruje svoju históriu, zvyky, vieru, spôsob života a myslenie. Podpora lingvistickej plurality v EÚ. Prognózy orientovania jazykovej politiky v EÚ.