Izrael a Palestina ve víru změn - Čejka, Marek
Politická situácia v Palestíne po smrti Jásira Arafata. Pôsobenie radikálneho islamistického hnutia Hamas. Evakuácia pásma Gazy, ktoré predstavovalo pre Izrael bezpečnostné, vojenské a hospodárske bremeno. Bitka na izraelskej politickej scéne. Odchod Ariela Šarona z politiky. Víťazstvo Hamasu a perspektívy ďalšieho vývoja.