Vláda Hamásu: mír, nebo třetí intifáda? - Moravec, Filip
Víťazstvo radikálneho islamistického hnutia Hamas v parlamentných voľbách Palestíny. Ideológia, história a vedenie hnutia Hamas. Vznik Hamasu v r. 1987 ako pobočky egyptského Moslimského bratstva. Mocenská štruktúra hnutia Hamas. Finančné zdroje Hamasu.