Význam ochrannej známky a dôvody jej ohodnocovania - Kardoš, Peter
Pojem ochranná známka. Základná funkcia ochrannej známky - rozlišovacia funkcia. Ďalšie funkcie - propagačná, spojenie s kvalitou, estetická. Význam ohodnocovania ochrannej známky. Dôvody ohodnocovania ochrannej známky - vykazovanie ochrannej známky v účtovníctve, ochranná známka pri plánovaných fúziách a akvizíciách, využívanie ochranných známok ako predmetu záložného práva, spory medzi dvoma subjektami vo veci ochrannej známky, hodnotenie činnosti reklamných agentúr, uzatváranie licenčných a franšízingových zmlúv.