Vysokoškolský učiteľ a/alebo vedec, výskumník, inovátor - Sinay, Juraj
Legislatívna úprava postavenia vysokoškolského pracovníka v podmienkach vysokých škôl. Definovanie obsahu činností vysokoškolských učiteľov. Manažment a realizácia výskumu na vysokých školách. Dôležitá úloha - výchova mladých výskumníkov ako tretí stupeň štúdia. Niektoré špecifické faktory úspešnosti výskumníkov pôsobiacich na vysokých školách. Perspektíva výskumu aj výskumných pracovníkov.