Nové prístupy k riadeniu nákladov a možnosti ich aplikácie v podmienkach nedokonalej konkurencie - Floreková, Slavka, 1975-
Rozširujúce sa trhové prostredie núti podniky i v oblasti nákladov k uplatňovaniu strategických prístupov v riadení akými sú kalkulácia životného cyklu, kalkulácia cieľových nákladov, či kaizen kalkulácia. Zmyslom kalkulácie životného cyklu je odhadnúť náklady na produkt, ktoré vzniknú v priebehu jeho životného cyklu. Skutočnosti, ktoré treba zohľadniť pri zostavovaní kalkulácie životného cyklu. Základné rysy kalkulácie cieľových nákladov. Kaizen kalkulácia umožňuje dosiahnuť znižovanie nákladov počas výrobného procesu. Využívanie postupov metódy Balanced Scorecard v súvislosti so strategickým prístupom k riadeniu nákladov