Inovácie v dimenziách Európskej únie - Tuma, Miroslav
Vlnový charakter samoregulačných inovačných pohybov. Mechanizmus šírenia inovácií. Analýzy v operačnom priestore výskumu a vývoja. Kvalita a imidž akademického prostredia vo svete. Porovnanie slovenských ekonomických inštitúcií so svetom. Celonárodná koncepcia inovácií. Princípy uplatňovania modernej Lisabonskej stratégie rozvoja inovácií. Predstavy, legislatívne nástroje a možnosti financovania výskumu a vývoja v štátoch EÚ. Indikačné a kontrolné mechanizmy sledovania stavu výskumu, vývoja a inovácií podľa metodiky EK.