Ekologické a ekonomické aspekty inovačných aktivít v blízkej budúcnosti - Molnár, Pavol
Globálne trhy vyžadujú environmentálne inovácie. Inovačné aktivity firiem na základe nových environmentálnych zákonov. Uplatnenie princípov 3R (Reduce, Reuse, Recover) sa postupne stáva otázkou prežitia predovšetkým u firiem vo výrobnom sektore. Starostlivosť výrobcu o životné prostredie. Zavádzanie systému "Odpadovej hierarchie", ktorý určuje preferované poradie pri zužitkovávaní odpadu. Požiadavky na ekologickú výroby zo strany spotrebiteľov.