Cieľ a zmysel inovačných pohybov, aktivít a zmien - Tuma, Miroslav
Hľadanie zmyslu vynachádzania a tvorenia hodnôt. Stručné dejiny vynálezov a vynálezcov. Tempo civilizačných premien a ich kontrolné mechanizmy. Hodnotový systém vynálezcu resp. zlepšovateľa. Hnacie sily tvorivého človeka. Cesty úspešnosti inovátorov. Prekážky realizácie inovácií v podnikoch. Podporné činnosti rozvoja inovácií.