Jaký byl peněžní oběh a platební styk v roce 2005 - Hládek, T.
Centrálna banka okrem iných úloh zaisťuje prevádzku niekoľkých systémov, prostredníctvom ktorých dochádza denne k státisícom bezhotovotných prevodov. Stará sa o to, aby bolo v peňažnom styku dostatočné množstvo hotových peňazí. Certis: Systém medzibankového platobného styku. SKD: systém krátkodobých dlhopisov. ABO: Systém interného účtovníctva a platobného styku ČNB. Peňažný obeh. Pokladničné operácie v pobočkách ČNB.