Myslieť globálne, ale konať lokálne - Čupíková, Zdena
Smerovanie vodného hospodárstva v strednodobom výhľade. Vplyv vodohospodárskej politiky Európskej únie a finančných zdrojov Slovenskej republiky. Hydroenergetický potenciál. Hydrogeológia. Zámery do roku 2015. Ochrana ekosystémov. Stokové siete a čistiarne odpadových vôd.