Rovnosť a rovnoprávnosť v európskom a medzinárodnom práve - Klučka, Ján
Analýza postavenia zásad rovnosti a rovnoprávnosti v medzinárodnom práve a ich postupné začleňovanie do medzinárodných právnych textov. Charakteristika vývoja právnej úpravy zásady rovnosti a zákazu diskriminácie v rámci Európskych spoločenstiev a jej prelínanie s medzinárodnoprávnou úpravou.