Nutnosť inovácie logistických systémov - Stern, Juraj
Logistika, ale hlavne inovatívna logistika má kľúčové postavenie v globálnej ekonomike. V našich podmienkach je aplikácia logistiky v hospodárstve značne omeškaná za vyspelými krajinami. V súčasnosti nastáva nástup integračných procesov v celom logistickom reťazci. Integrovanú logistiku tvorí logistika zasobovania, distribúcie, výrob, hlavne je rozhodujúce pružné a hospodárne uspokojovanie potrieb zákazníkov. Integrované materiálové hospodárstvo podniku zahŕňa okrem nákupu, dopravy a skladovania surovín, polotovarov i hotových výrobkov aj manažment materiálu a manažment výroby. Snaha o etablovanie logistiky ako samostatnej vednej disciplíny. World Class Logistics. Supply Chain Management - jeho podstata sa zakladá na kooperácii medzi účastníkmi logistickej siete. Kooperáciou sa zabezpečí maximalizácia materiálových, tovarových a informačných tokov. Úspech alebo neúspech podniku je v rozhodujúcej miere ovplyvnený v akej miere uplatňuje logistické postupy a poznatky.