Pozícia a rola zamestnanca - Adamková, Hana, 1969-
Zamestnanci získavajú v skupine konkrétne pozície a roly, ktoré sú ich nevyhnutnou súčasťou. Pracovná pozícia - formálna a neformálna. Pracovná rola - formálna a neformálna rovina. V priebehu pracovnej kariéry nadobúda pozícia a rola silný motivačný náboj. Teória rolí - dve strany účastníkov - vysielač a prijímateľ roly. Bariéry vykonávania rolí - preplnenie roly, konflikt rolí, nejasnosť roly. Prestíž zamestnanca.