Podpora družstevníctva zo strany Európskej únie - Srncová, Andrea
Vymedzenie družstva. Družstevníctvo v procese globalizácie. Význam družstiev pre rozvoj spoločnosti a regiónov. EÚ považuje družstevníctvo za rovnocenné s ostatnými formami podnikania - Biela kniha o družstevníctve. Hlavné rozdiely družstiev v porovnaní s kapitálovými spoločnosťami. Čo sa očakáva od poľnohospodárskych družstiev na Slovensku v treťom tisícročí.