Niektoré aspekty XL zaistenia - Fecenko, Jozef
Analýza XL zaistenia z hľadiska zmeny priority prvopoisťovateľa a hornej hranice poistného plnenia zaisťovateľa (zaisťovateľov). Analyzuje sa vplyv zmeny týchto hraníc na niektoré číselné charakteristiky, tak individuálnych ako aj agregovaných poistných plnení. K analýze týchto problémov sa využívajú metódy diferenciálneho a integrálneho počtu.