Hodnotenie efektívnosti poisťovacích inštitúcií - Grmanová, Eva
Porovnanie celkovej užitočnosti vyjadrenej z ukazovateľov hospodársky výsledok poisťovní, náklady poisťovní a predpísané poistné dvadsiatich poisťovní v rokoch 1999. 2001 a 2003 na základe metódy váženého súčtu. Cieľom príspevku je aj analýza zmien celkovej užitočnosti štyroch poisťovní s najväčšou celkovou užitočnosťou v období 1999-2003. Metódy viackriteriálneho hodnotenia variantov.