Zilmerizácia v praxi - Kľúčovská, Jelica
Obstarávacie náklady sú často časovo rozlišované prostredníctvom zillmerizácie technických rezerv. Diskutovanie rizík, ktoré sú spojené s nesprávnou aplikáciou tejto techniky. Vplyv zillmerizácie na rozdelenie ziskov a dostatočnosť rezerv je domonštrovaný na príklade estistencie rušenia zmlúv, zníženia trhových úrokových sadzieb pod technickú úrokovú mieru a zvýšenia administratívnych nákladov na kalkulačné. Netto rezerva. Zillmerova rezerva. Test návratnosti.