Výkonové odmeňovanie zamestnancov - Joniaková, Zuzana, 1970-
Výkonové odmeňovanie - frekventovaná problematika, ktorá stojí v centre záujmu zamestnávateľov, zamestnancov i odborových organizácií. Štruktúra individuálnej mzdy zamestnanca. Do kategórie výkonových miezd zaraďujeme: mzdy závislé od výkonu jednotlivca alebo pracovnej skupiny, mzdy odvodené od úspechu podniku. Miera využívania výkonového odmeňovania v jednotlivých krajinách EÚ je rôzna. Výrazne vyššie zastúpenie výkonového odmeňovania má nová ekonomika, takmer vôbec sa nevyužíva v zdravotníctve a školstve. Podiel výkonovej mzdy na celkovej mzde zamestnancov je taktiež variabilný. Postoj odborov k výkonovému odmeňovaniu. Výkonové odmeňovanie v podnikoch na Slovensku (2004). Výkonové odmeňovanie v závislosti od veľkosti podniku.