Vybrané nástroje environmentálnej politiky a ich ekonomická dimenzia - Romančíková, Eva
Charakteristika priamych nástrojov environmentálnej politiky. Nepriame nástroje environmentálnej politiky. Uplatnenie cien podľa W.J. Baumola a W. E. Oatesa. Prístup R. H. Coaseho k internalizácii. Environmentálne platby ako nástroje ochrany životného prostredia. Typológia environmentálnych platieb. Environmentálna daň a zdanenie výrobných vstupov.