Stručný průvodce Evropskou unií a jejím právem - Kapitánová, Jitka
Pokračovanie z č. 3/2006. Popis systému inštitúcií Európskej únie. Základné inštitúcie EÚ tvorí trojica orgánov Európska komisia, Európsky parlament a Rada Európskej únie. Dôležitým orgánom je aj Európska rada (Európsky summit). Najvyššou súdnou inštitúciou je Európsky súdny dvor. Na fungovaní únie sa podieľa aj Európsky hospodársky a sociálny výbor, Výbor regiónov, Výbor pre zamestnanosť, Európska centrálna banka, Európska investičná banka, Účtovný dvor.