Normám rozumie celý svet - Brezovský, Jozef
Najznámejší a všeobecne platný systém zabezpečenia kvality je súbor noriem ISO 9000. Je efektívnym nástrojom, ktorý umožňuje dosiahnuť stabilnú a riadenú kvalitu všetkých procesov v danej spoločnosti. Normy ISO 9000 predstavujú rozsiahly zoznam riadenej dokumentácie, systémové postupy a inštrukcie, ktoré musí firma prijať a osvojiť si na všetkých hierarchických úrovniach. Norma ISO 9001, ISO 22000.