Problém stability pri modelovaní extrémnych udalostí - Skřivánková, Valéria
Problematika podmienok stability v rozdelení, vhodných na modelovanie extrémnych hodnôt. Uvedené sú tri limitné stabilné rozdelenia pre maximum a dokázaných je niekoľko viet, zaručujúcich konvergenciu rozdelenia maxima k nim. Výsledky sú aplikovateľné v neživotnom poistení. Definícia a vlastnosti stabilných rozdelení. Lévyho reprezentácia stabilných rozdelení.