Analýza rizika investičních projektů - Fotr, Jiří
Kvalitná analýza rizika ako súčasť prípravy a hodnotenia investičných projektov. Faktory rizika, ktoré ovplyvňujú výnosy aj náklady týchto projektov. Analýza rizika: identifikácia rizikových faktorov, posúdenie významnosti faktorov rizika a stanovenie veľkosti rizika investičného projektu. Analýza citlivosti. Pesimistické a optimistické odhady každého faktoru rizika. Ďalšie nástroje analýzy rizika investičného projektu - scenáre a simulácia metódy Monte Carlo.