Mýty o chudobe a sociálnej nerovnosti - Jaroš, Martin
Potreba správnej definície chudoby - časté zamieňanie výrazov životná úroveň, nerovnosť príjmov, regionálne rozdiely, priepasť medzi bohatými a chudobnými. Slovensko patrí ku krajinám s najmenšími rozdielmi v príjmoch obyvateľstva. Rozdiely v platoch rastú - príčiny. Percento zamestnancov pod priemernou mzdou. Nie je ľahké chudobu spoľahlivo odmerať.